Gebruiksvriendelijke workflow creëren tussen Workday en AFAS voor Leaseplan

Leaseplan kwam met een uitdaging die we steeds vaker tegenkomen. Zij werken met AFAS, maar in tegenstelling tot het gebruikelijke importeert Leaseplan de data vanuit Workday. Hierdoor wordt er binnen AFAS gebruik gemaakt van andere workflows dan wanneer men de data zelf importeert. Dit kan complex zijn, zo ondervond ook Leaseplan. Moovz is ingeschakeld om ze hierbij te helpen, en doen dat tot op de dag van vandaag met veel plezier. Tom Kriger, HR Systeembeheerder van Leaseplan vertelt hoe Moovz hen vooruit heeft geholpen.

Het probleem van Leaseplan

Leaseplan werkt met twee verschillende personeelssystemen. Zij combineren Workday met AFAS. Uiteindelijk een werkbare combinatie, maar dan moet deze wel goed ingericht zijn. Dat was bij Leaseplan niet het geval vertelt Tom. “Wij gebruiken Workday als bronsysteem en AFAS als HR systeem. Met name AFAS was niet goed ingericht terwijl Leaseplan er al ruim 20 jaar mee werkte. Zonde, want hierdoor werd er vrijwel niet geprofiteerd van de voordelen van AFAS.” Laat dat maar aan Moovz over!

De oplossing van Moovz

We merkten al snel dat de huidige inrichting bij Leaseplan niet praktisch was, waardoor het foutgevoelig was en veel tijd vergde. Kostbare tijd, die je als bedrijf liever ergens anders in zet. Om een optimale efficiency in de processen te behalen moesten we AFAS Profit op bepaalde belangrijke deelgebieden herinrichten.

Aan de hand van die inzichten hebben wij middels verschillende sessies met Leaseplan achterhaald wat voor hen nou echt belangrijk is binnen een HR Systeem. Wij geloven niet in een standaardoplossing, wél in een oplossing binnen de standaard. Bij Moovz hebben wij genoeg ervaring om te weten dat ieder bedrijf anders is, en dat voor ieder bedrijf een andere inrichting van de HR systemen het beste werkt. Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is door te luisteren, vooral ook tussen de regels door. Dat is ook bij Leaseplan weer gelukt.

Uiteindelijk zijn we een herinrichting aan het realiseren binnen AFAS. Op een manier die past bij de workflows en werknemers van Leaseplan. Daarnaast zijn we meerdere aspecten binnen het werkproces aan het automatiseren waardoor de foutgevoeligheid drastisch teruggedrongen wordt.

Het resultaat is dat vooral de werknemers van Leaseplan een stap vooruit aan het helpen zijn door hun werk een stuk makkelijker te maken. Hierdoor is het proces versneld, en worden er minder fouten gemaakt.

De samenwerking

Leaseplan is een prettige klant. Ze zijn duidelijk over wat ze willen, en door de vele sessies krijgen ze dit ook goed uitgelegd. We ontvingen dan ook mooie woorden van de HR Systeembeheerder van Leaseplan Tom Kriger: “Moovz heeft ons tot nu toe echt al een paar stappen vooruitgeholpen. In mijn carrière heb ik met meerdere softwareconsultants te maken gehad, en de mannen van Moovz springen er voor mij bovenuit.

Vanaf het begin voelde je van beide kanten oprechte interesse, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend goed in hun vak! Die wederzijdse interesse merkte ik direct terug in het vertrouwen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Moovz voor ons het beste wilde. Ze probeerden niet onnodig werk voor zichzelf te creëren, ze wilden de oplossing die het beste past bij Leaseplan en dat is ze gelukt. Daarom kan ik wel zeggen dat ik de adviezen van Moovz volledig vertrouw, en dat heb ik niet snel!

Zelf vonden wij de samenwerking met Leaseplan uitdagend, en vooral heel prettig. We zijn trots op het resultaat en wensen Leaseplan veel succes in de komende jaren! Tom bedankt voor het vertrouwen.

Zelf ook op zoek naar hulp bij de herinrichting van jouw HR systeem?